Danemarca cauta 75 de muncitori necalificati pentru ferme de cultivare a fructelor si legumelor


Intră acum și în grupul de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava semnalează existenţa unui număr de 75 de locuri de muncă destinate muncitorilor necalificaţi în fermele de cultivare a fructelor şi legumelor din Danemarca.

Posturile sunt valabile pentru diferite regiuni din Danemarca, fiind oferite de diverse ferme de cultivare a fructelor şi legumelor (căpşuni, zmeură, ceapă).

Potenţialii angajaţi suceveni trebuie să ştie că vor recolta diverse fructe si legume (căpşuni, mazăre etc.), lucrând normal, între 25 şi 37 de ore săptămânal. Munca poate începe de la ora 04.00 dimineaţa, se arată pe site-ul AJOFM.

Potrivit aceleiaşi surse, cei care doresc să ocupe un astfel de post trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi să deţină cunoştinţe medii de limba engleză. Angajatorii avertizează că munca fizică depusă va fi una grea şi că experienţa în munca agricolă va reprezenta un avantaj. Cazarea se va face în cort. La cele mai multe din ferme, lucrătorii trebuie să îşi aducã un cort, ustensile de gătit şi haine groase.

„În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete, baie, maşini de spălat. Taxa de cazare în camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru acoperirea costurilor serviciilor de electricitate, apă. Dacă contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august, angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiul acoperit, contracost, sau va ajuta lucrătorul să îşi găseascã cazare. Va exista flexibilitate în ceea ce priveşte schimbarea orelor de lucru în timpul contractului de muncă”, se arată pe site-ul AJOFM.

Din punct de vedere financiar, plata se va face întotdeauna în functie de cantitatea culeasă, în medie între 0,8-0,9 euro/kg. Plata se va face conform Contractului Colectiv de Muncă în agricultură, sau conform contractului individual de muncă.

Termenul limită pentru aplicarea CV-ului este 6 februarie 2012.

Cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare pe site-ul AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de