La Primaria Suceava nu a fost depusa nicio cerere de aprobare a protestelor. Prefectul Sorin Popescu face apel la calm si dialog


Intră acum și în grupul de

Protestele paşnice, organizate în condiţiile legii sunt legitime, dar violenţa stradală nu este acceptabilă şi nici tolerată şi este sancţionată de lege, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Suceava, în care se specifică că libertatea de exprimare este garantată de Constituţia României, dar orice manifestare sau adunare publică trebuie să aibă loc în condiţiile legii.

Prefectura Suceava adaugă că adunările publice trebuie să fie organizate, anunţate şi aprobate de către primarul unităţii administrativ teritoriale, iar până în prezent, la Primăria Suceava nu a fost înregistrată nici o cerere de aprobare de adunare publică.

Totodată, în comunicat se menţionează că este contravenţie organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, participarea la astfel de adunări, precum şi instigarea prin orice mijloace, iar contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 10.000 lei.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, face apel la calm, la raţiune şi la dialog între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor publice, în vederea soluţionării, în măsura posibilităţilor, a problemelor economice, sociale sau de altă natură, cu care aceştia se confruntă, se mai arată în comunicat.

În municipiul Suceava au fost organizate, sâmbătă, duminică şi luni, în faţa Palatului Administrativ, proteste în care s-au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.


Intră acum și în grupul de