A saptea zi de proteste in strada s-a lasat cu incidente la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pancarte cu mesaje de genul „PDL=USL/OPURTUNIŞTI”, „PDL şi USL aceeaşi mizerie” sau „PDL şi USL-ciocu mic!” au fost afişate, vineri seară, în faţa Prefecturii Suceava, de către un grup de aproximativ 15 persoane (din care opt-nouă copii), acestea fiind huiduite de manifestanţi.

Protestatarii le-au cerut să strige alături de ei „Jos Băsescu!” şi „Jos PDL!”, dar pentru că unii au refuzat sau nu au strigat cu convingere au fost catalogaţi drept „oameni plătiţi de Bercea Mondialu”.

Manifestanţii i-au acuzat că sunt diversionişti infiltraţi în mişcarea de protest ca la Bucureşti şi că se aşteaptă să arunce şi cu pietre remarcând că unii aveau glugi pe cap şi fulare la gură. Ei le-au cerut să-şi dea fularele jos de pe faţă şi apoi le-au solicitat să nu le strice mitingul, pentru că sunt plătiţi de „Flutur şi Udrea”.

La scurt timp, copiii au abandonat pancartele şi au fugit, în timp ce adulţii au început să dialogheze cu restul protestatarilor susţinând că şi ei au dreptul să-şi spună punctul de vedere.

Unul dintre ei a spus că este liber într-o ţară liberă, că nu se apleacă în faţa lui Băsescu, că este sătul de toţi politicienii din ţară şi că are voie să spună acest lucru.
El a negat că ar fi membru PDL, la fel cum a declarat şi un alt manifestant, care a spus că nu este membru PDL şi că acest lucru poate fi verificat şi a precizat că vrea o schimbare concretă în bine şi nu ce a fost până acum.

Manifestanţii şi-au continuat apoi protestul, ignorând pe cei doi care rămăseseră doar cu o pancartă şi au strigat „Jos Băsescu!”, „Alegeri anticipate şi nu comasate!”, „Flutur nu uita, Bucovina nu-i a ta!”.

În timpul mitingului, câţiva membri ai PSD şi PNL, printre care preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor şi preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău, au venit cu ceai cald îndulcit cu miere pe care l-au oferit atât manifestanţilor cât şi jandarmilor şi poliţiştilor care asigură paza şi ordinea.

Protestatarii au plecat ulterior într-un marş pe străzile oraşului care a inclus sediul PDL Suceava unde au fost scandate din nou lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.


Intră acum și în grupul de