Gospodarie din Serbauti, judetul Suceava, transformata in scrum de la un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din localitatea Şerbăuţi, judeţul Suceava, s-a transformat în scrum sâmbătă noapte, în urma unui scurtcircuit produs la centrala termică a acesteia. Alte două gospodării învecinate au scăpat ca prin urechile acului în urma efortului susţinut al echipajelor de pompieri deplasate la faţa locului.

Potrivit datelor oferite de Biroul de presă al ISU Suceava, alarma a fost dată în jurul orelor 20:00 fiind trimise la locul incendiului nu mai puţin de şase autospeciale de stingere aparţinând Gărzii de intervenţie Siret, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Şerbăuţi şi Calafindeşti.

„Intervenţia s-a dovedit a fi deosebit de dificilă deoarece gospodăria cuprinsă de flăcări, formată din locuinţă şi anexe, era poziţionată în forma de U, construcţii corp comun, lucru ce a necesitat un efort susţinut al pompierilor pentru protejarea clădirilor ameninţate de incendiu şi a gospodăriilor vecine aflate în imediata apropiere” ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

După mai bine de patru ore de luptă cu focul flăcările au fost stinse dar nu înainte de a mistui tot ce au găsit în cale, fiind vorba de şura gospodăriei, adăpostul de animale, acoperişul casei de locuit, un autoturism aflat în curte, un metru cub de lemne de foc şi circa o tonă de cereale.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de