Pompierii si jandarmii suceveni patruleaza in fiecare noapte pentru identificarea oamenilor strazii amenintati de ger (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În fiecare noapte, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” din fiecare subunitate din judeţ, fac patrulări prin oraşele şi municipiile sucevene pentru pentru identificarea persoanelor fără adăpost, acordarea primului ajutor medical şi transportul acestora la unităţile spitaliceşti din zonele de incidenţă.

Decizia a fost luată după instaurarea Codului portocaliu de temperaturi extreme.

Doar în noaptea de miercuri spre joi, patrula Detaşamentului de pompieri Suceava a identificat nouă persoane fără adăpost, şase în zona Gării Burdujeni, şi trei în zona podului de la Bazar. „În urma refuzului acestora de a fi transportate la un adăpost social, după verificarea stării de sănătate, toate persoanele au fost predate, pentru monitorizare, lucrătorilor poliţiei locale”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

În aceeaşi noapte, un echipaj al Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, aflat în misiune de recunoaştere pe raza municipiului a identificat un bărbat de 58 de ani, care se afla pe str. Mălinilor. După ce i s-a acordat asistenţă medicală, pompierii l-au transportat pe bărbat la centrul de primire din cadrul Căminului de bătrâni din localitate.

„Misiunile de depistare a persoanelor fără adăpost vor fi continuate pe parcursul întregii perioade în care este instituit codul portocaliu”, a mai adăugat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de