Activitatea pensiunii „Villa Excelsior” din Vama, suspendata de Protectia Consumatorilor Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Suceava au suspendat activitatea unităţii de cazare „Villa Excelsior” din Vama, ca urmare a confirmării sesizărilor făcute de două grupuri de turişti care achiziţionaseră pachete pentru petrecerea Revelionului, a informat Elena Oanea, comisar-şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava.

“Cu prilejul controlului efectuat s-a constatat că cele reclamate se confirmă. Din camerele vilei lipseau pahare, noptiere, veioze, televizoare, unele piese de lenjerie erau rupte, mocheta murdară, pereții crăpaţi, mobilierul deteriorat (paturi, dulapuri defecte). Aceasta în situația în care pe site-ul de prezentare al vilei apare în fotografie o cameră frumoasă, cu toate elementele de dotare în regulă. În bucătăria unității pereții erau murdari, mobilierul deteriorat, geamurile sparte, pavimentul crăpat, prosoapele uzate ş.a.”, a declarat Elena Oanea.

Potrivit acesteia, operatorul economic a mai fost controlat și sancționat de CJPC Suceava pentru încălcări ale legislaţiei privind protecția consumatorilor în mai multe rânduri. De fiecare dată, structura de cazare și restaurantul erau însă închise funcționand doar barul. “Și la data controlului era aceeaşi situație, dar fără a exista pe site această informație. Având în vedere toate aceste nereguli privind dotarea, faptul că între prezentarea pe site și realitatea de la fața locului sunt diferențe majore, operatorul economic a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei și cu suspendarea activității până la remedierea deficiențelor”, a completat comisarul-şef.

Vila aparţine firmei „Normacaren”, iar administratorii acesteia au fost amendaţi cu suma de 12.000 de lei.


Intră acum și în grupul de