Asistatii social din judetul Suceava, restantieri la plata impozitelor si taxelor locale, risca sa-si piarda indemnizatiile. Vezi aici cate persoane se afla in aceasta situatie


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetele locale pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, aproape 3.500 de asistaţi social din judeţul Suceava riscă să-şi piardă drepturile băneşti.

Potrivit unui comunicat al prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, în judeţ sunt în situaţia de a li se suspenda drepturile pe o perioadă de cinci luni, 3.423 de beneficiari, din care 523 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere copil, 777 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 2.123 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut un apel către familiile aflate în această situaţie, să îşi achite cu prioritate sumele restante şi a solicitat administraţiilor locale şi instituţiilor publice implicate în gestionarea fondurilor alocate pentru asistenţă socială, să asigure transmiterea operativă a informaţiilor privind efectuarea plăţilor restante către bugetele locale, astfel ca aceste familii să intre imediat în drepturile stabilite conform legii.

El a precizat că în situaţia în care beneficiarul achită obligaţiile de plată în termen de cinci luni de la suspendare, sunt reluate drepturile cuvenite începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

În situaţia în care în perioada de suspendare nu sunt achitate obligaţiile de plată, drepturile cuvenite conform legii încetează.

Sursa citată subliniază că din 2012, pentru menţinerea dreptului la ajutorul social, familiile beneficiare au obligaţia să îşi achite obligaţiile legale faţă de bugetele locale, pentru bunurile pe care le deţin în proprietate.


Intră acum și în grupul de