Factura la incalzire a sucevenilor pe luna ianuarie, mai mare cu 20%


Intră acum și în grupul de

Sucevenii ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare vor trebui să plătească cu 20 la sută mai mult la factura de încălzire pe luna ianuarie, comparativ cu cea pe luna decembrie. Potrivit directorului de marketing al Termica SA Suceava, Doina Oică, factura lunii ianuarie nu va include însă şi perioada de frig accentuat de la sfârşitul lunii.

Ea a explicat că facturarea pentru luna ianuarie include primele 25 de zile ale lunii, iar perioada de la sfârşitul lunii în care s-au înregistrat temperaturi ale aerului de până la -28 de grade Celsius va fi inclusă în factura lunii februarie.

Oică a arătat că dacă în luna decembrie 2011, pentru apartamente cu o cameră, factura la încălzire a fost de 84 de lei, pentru două camere de 140 de lei, pentru cele cu trei camere de 180 de lei şi cele cu patru camere de 240 de lei, în ianuarie 2012 se preconizează că facturile vor fi de 100 de lei pentru apartamentele cu o cameră, de 167 de lei pentru cele cu două camere, de 217 lei pentru apartamente cu trei camere şi de 284 de lei pentru cele cu patru camere.

Ea a apreciat că factura lunii februarie, ce va include perioada cu temperaturi ale aerului extrem de scăzute, nu vor fi diferite de cele din ianuarie, estimându-se că vremea se va încălzi în ultima parte a perioadei de facturare.

Societatea de termoficare Termica SA Suceava a produs cu 30 la sută mai multă energie termică în luna ianuarie 2012 faţă de decembrie 2011, cu maxim în ultimele zile când a fost ger fiind înregistrate în municipiu şi minus 28 de grade Celsius.

Directorul Termica SA Suceava, Silviu Gemănar, a declarat că, în lunile noiembrie şi decembrie, producţia de energie termică a fost scăzută faţă de anii precedenţi în condiţiile în care temperaturile exterioare au fost ridicate, arătând că în decembrie producţia medie a fost de 30-35 de Gcal, cu vârfuri de 40-45 de Gcal.

El a arătat că în luna ianuarie producţia a fost mai mare, cu o medie de 45-50 de Gcal, dar cu vârfuri de 75-80 de Gcal în ultimele zile când s-au înregistrat temperaturi exterioare de -28 de grade Celsius.

Directorul Termica SA a precizat că producţia de energie termică a fost în ianuarie cu 30-35 la sută mai mare decât în decembrie 2011 şi că, în aceste condiţii, şi facturile pentru beneficiari vor fi mai mari. El a arătat că energia termică a fost produsă cu cărbune şi nu cu gaze naturale şi a menţionat că stocurile de cărbune sunt suficiente pentru această iarnă.

Termica SA Suceava furnizează energie termică pentru peste 26.000 de locuinţe din municipiul Suceava racordate la sistemul centralizat de termoficare.


Intră acum și în grupul de