Liderul PSD Suceava: „In orice varianta, tot Traian Basescu va conduce guvernul” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un nou guvern are şanse foarte mici să fie votat de actualul Parlament, a apreciat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care consideră că orice variantă de prim-ministru propusă de preşedintele Traian Băsescu nu poate duce decât la un guvern controlat de Traian Băsescu.

„În orice variantă, tot Traian Băsescu va conduce guvernul. Este inacceptabil. Acum există o şansă de a provoca alegeri anticipate, idee susţinută de români”, a spus liderul PSD Suceava, subliniind că singura variantă care ar putea soluţiona corect situaţia politică din ţară este organizarea de alegeri parlamentare anticipate care să ducă la crearea unei noi majorităţi parlamentare şi a unui nou guvern.

Nechifor a explicat că dacă actualei coaliţii aflate la guvernare i-a fost teamă să permită parlamentarilor să voteze la moţiunile de la angajările de răspundere ale Guvernului, îi va fi foarte greu acum să reuşească să determine o majoritate care să susţină un nou guvern. Liderul social-democraţilor suceveni a mai declarat că demisia lui Emil Boc este doar o încercare de a se salva „corabia PDL”.

Totodată, Nechifor a spus că pentru ca actualul Parlament să fie „cât de cât” legitim în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor până la organizarea alegerilor anticipate ar trebui ca Roberta Anastase să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Aşa cum a plecat Emil Boc va trebui să plece şi Roberta Anastase şi să-şi asume imaginea proastă pe care a produs-o Parlamentului”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de