Oamenii strazii costa Primaria Suceava 500 de milioane de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Acţiunea de patrulare pe timpul nopţii pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ pentru a ajuta persoanele fără adăpost se derulează în continuare cu ajutorul angajaţilor ISU Suceava, a Inspectoratului de Jandarmi şi a Poliţiei Locale.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, Ion Lungu, în fiecare seară, sunt identificate persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor, dar de multe ori, oamenii refuză să fie duşi la centrul de noapte „Lumină Lină” de la Biserica „Sf. Vineri”.

Conform declaraţiilor făcute de primarul oraşului în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, Centrul lucrează la capacitate, marţi noapte fiind prezente acolo 35 de persoane.

„În fiecare noapte, sunt organizate patrule pentru găsirea persoanelor fără adăpost, iar marţi noapte, în adăpostul de la Sf. Vineri, erau 35 de oameni. Unii mai pleacă, alţii nu vor să vină, dar Centrul funcţionează aproape la capacitate”, a declarat Ion Lungu, adăugând că în şedinţa Consiliului Local de la finele acestei luni, se va supune aprobării un proiect de hotărâre prin care se vor aloca Centrului „Lumină Lină” 500 de milioane de lei vechi, bani necesari pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile şi mâncarea oferită celor găzduiţi.


Intră acum și în grupul de