Studentii suceveni s-au aratat solidari cu colegii lor de la UMF Targu Mures (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de studenţi din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, membrii ai Ligii Studenţilor Social Democraţi (LSSD), au participat miercuri după-amiază la o acţiune de solidaritate faţă de colegii lor din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Potrivit preşedintelui LSSD Suceava, Lucian Acxanei, a fost vorba de o acţiune mai mult spontană de susţinere şi nu de un protest care să creeze necazuri făcând referire la numărul destul de mare de organe de ordine prezente în parcul Universităţii.

În timpul acţiunii, membrii LSSD au afişat şi două bannere, unul dintre ele conţinând un mesaj ce avea greşeli gramaticale: “Solidari cu ai noştrii colegi de la UMF” şi “PDL+UDMR = trădători de ţară”.

“Suntem, astăzi, aici, pentru a ne exprima solidaritatea faţă de colegii noştri de la UMF din Târgu Mureş, iar actuala putere trebuie să înţeleagă faptul că studenţii nu sunt un troc politic şi în primul rând studenţii de etnie maghiară sunt cetăţeni români care urmează cursurile universitare pe banii statului român”, a declarat Lucian Acxanei. El a mai motivat această acţiune prin aceea că “nu şi-ar dori ca în cazul în care ar fi nevoit să ajungă la spital să dea peste un medic care să nu cunoască limba română şi cu care să nu se poată înţelege”.


Intră acum și în grupul de