Lucrarile de refacere a infrastructurii stradale din municipiul Campulung Moldovenesc cu fonduri europene au fost reluate


Intră acum și în grupul de

Lucrările de modernizare a infrastructurii urbane din municipiul Câmpulung Moldovenesc începute la sfârşitul anului trecut au fost reluate, de luni, a anunţat primarul Gabriel Constantin Şerban care a precizat că graficul de lucrări este stabilit.

„Lucrările prin programul cu finanţare europeană au reînceput în forţă”, a spus Şerban.

El a arătat că graficul de lucrări a fost stabilit şi că lucrările au reînceput din cartierul Bodea şi se continuă spre zona Centru pe străzile Trandafirilor, Rândunicii, 22 Decembrie, I. Hălăuceanu, Ciprian Porumbescu şi va continua spre zona Stadion.

„În paralel se lucrează la repararea şi întreţinerea străzilor care nu sunt cuprinse în acest proiect european”, a spus primarul

Licitaţia de execuţie a proiectului de modernizare a infrastructurii oraşului prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană(PIDU) ce prevede refacerea tuturor străzilor din zona centrală şi din cartierele Stadion şi Bodea, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, precum şi amenajarea de spaţii verzi a fost câştigată de firma Calcarul SA.

Şerban a precizat că proiectul, care se va derula pe parcursul a 24 de luni prevede reabilitarea şi modernizarea a 23 de străzi, amenajarea a 26.353 de metri pătraţi de trotuare în vederea fluidizării traficului pietonal, 3.658 de metri pătraţi de parcaje, 8.949 metri pătraţi de spaţii verzi şi 3.583 metri pătraţi alei pietonale şi a platoului pietonal din zona Centru, iar garanţia lucrărilor este de 60 de luni.

“Acest proiect asigură un trafic sigur şi eficient pentru cel puţin 17.000 de locuitori din zonă, ca urmare a modernizării infrastructurii rutiere, amenajării de trotuare cu piste de biciclişti, realizării de staţii de autobuz şi amenajării de parcări şi contribuie la creşterea mobilităţii forţei de muncă, înlesneşte desfăşurarea de noi activităţi economice, stimulează dezvoltarea turismului şi creşte gradul de atractivitate a municipiului pentru noi investitori”, a mai spus Şerban.

Contractul de finanţare a acestui proiect inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a oraşului Câmpulung Moldovenesc, a fost semnat în decembrie 2010.


Intră acum și în grupul de