Campulungenii au devenit cititori in „Biblioteca Vie”. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de câmpulungeni de toate vârstele au călcat duminică, 18 martie 2012, pragul Bibliotecii Municipale pentru a explora un mod inedit de lectură, informează într-un comunicat de presă, Bogdan-Sorin Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.

„Aceştia au fost << cititori >> în cadrul programului << Biblioteca Vie >> , un eveniment organizat de Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT, în cadrul proiectului Diversitatea face Diferenţa, proiect implementat de către Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală în parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei, prin Programul Tineret în Acţiune, cofinanţat din bugetul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Marea surpriză pentru câmpulungeni a fost faptul că în loc de simple cărţi, ei au găsit << cărţi vii >> reprezentate de membri ai grupurilor etnice din judeţul Suceava (maghiari, huţuli, nemţi, polonezi, ruşi-lipoveni sau evrei), oameni care au venit special pentru a le împărtăşi curioşilor din experienţa lor de viaţă.
Fie că erau tineri de liceu, sau oameni înaintaţi în vârstă, câmpulungenii s-au arătat extrem de interesaţi de discuţia purtată cu << cărţile >> şi ne-au comunicat prin intermediul chestionarelor că au avut parte de o experienţă inedită, şi că au avut ocazia de a-şi îmbogăţi cunoştinţele despre etniile din judeţ”, se arată în document.

„Biblioteca Vie este un mod inedit şi non-formal de explorare şi stimulare a dialogului intercultural, pentru că de multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune şi respingere. Suntem bucuroşi să găsim în Câmpulung Moldovenesc oameni curioşi de bogăţia multi-etnică a judeţului Suceava. Prin << Biblioteca Vie >> noi bifăm încă un punct din lungul parcurs al strategiei de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava, conturată în cadrul acestui proiect din perspectiva tinerilor”, a apreciat coordonatorul activităţii, Andreea Buzec, din partea Fundaţiei Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) Bucureşti.


Intră acum și în grupul de