Etapa judeteana a concursului “Alege! E dreptul tau!” si-a desemnat finalistii


Intră acum și în grupul de

Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava a fost sâmbătă, 17 martie 2012, gazda etapei judeţene a concursului “Alege! E dreptul tău!”. În urma competiţiei, au fost selectaţi trei elevi, unul de la Suceava şi doi de la Fălticeni, informează într-un comunicat de presă, Elena Oanea, comisar-şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava și CJPC au participat elevi din clasele a IX – a şi a XI – a de la colegiul gazdă, Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” din Suceava, Colegiul Tehnic “Petru Mușat” din Suceava, Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” din Suceava, Colegiul Agricol Fălticeni, Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc și Liceul particular Nr.1 din Suceava.

Concursul a constat în două probe: test grilă cu întrebări din legislaţia specifică protecţiei consumatorilor, respectiv prezentarea unui eseu cu tema “Informarea corectă, clară și precisă a consumatorilor. Publicitatea înșelătoare”.

“Am remarcat modul serios în care elevii s-au pregătit pentru acest concurs, eseurile originale și foarte interesante care au fost prezentate și, prin urmare, interesul pe care această problematică îl reprezintă pentru tanăra generație”, este de părere Elena Oanea.

Comisarul-şef arată că în urma notării testelor și evaluarii eseurilor, primii patru elevi din clasament sunt: Alexandra Gora de la Colegiul “Dimitrie Cantemir” din Suceava, Andreea Maxim, de la Colegiul Agricol Fălticeni şi Viorica Aldea, de la Colegiul Agricol Fălticeni.

“Elevele Gora Alexandra și Maxim Andreea vor reprezenta județul Suceava la faza națională a concursului care va avea loc la București, la finele lunii aprilie.

În paralel a avut loc și concursul de desene/pictură pentru elevii din clasele primare cu tema << Informarea consumatorilor. Eticheta produselor >> . Au fost selectate patru lucrări care vor fi trimise la ANPC București în vederea participării la etapa naţională a concursul << Alege! E dreptul tău! >> pentru aceste categorii de vârstă”, se arată în document.

“Preocupată în permanență de caracterul preventiv al activității, de informarea cât mai eficientă a consumatorilor, în special a tinerilor, instituția noastră a lansat din nou, un concurs de eseuri cu tema << Să avem grijă de banii noștri! Comercializarea produselor de folosință îndelungată >> . Aşteptăm eseurile pe adresa de e-mail [email protected] până la data de 1 mai 2012. Premierea se va face în prima săptămană a lunii mai. Vom continua să fim prezenți în școlile din județul Suceava, unde ne propunem să transmitem elevilor cele mai importante informații pe care este necesar să le dețină în calitate de consumatori”, transmite Elena Oanea în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de