La Casa Prieteniei ruleaza filmul “Le dernier vol (Ultimul zbor)”

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iaşi continuă să organizeze “Serile de Film Francez” la Casa Prieteniei din Suceava, prin proiecţia filmului “Le dernier vol (Ultimul zbor)”, care se va desfăşura joi, 22 martie 2012, de la ora 16:00, informează într-un comunicat de presă reprezentanţii instituţiei sucevene.

“Regizat de Karim Dridi, filmul << Le dernier vol (Ultimul zbor) >> îi are în distribuţie pe Marion Cotillard şi pe Guillaume Canet, iar acţiunea se petrece în anul 1933.

În 1933, plecată în căutarea omului iubit (Bill) dispărut în timpul unei tentative de zbor direct Londra-Capetown, aventuriera şi aviatoarea Marie Vallières de Beaumont e nevoită să aterizeze cu biplanul său lângă un post avansat francez din deşertul Sahara. Impresionat de tenacitatea tinerei femei, Antoine Chauvet, locotenent aflat în conflict cu ierarhia militară, decide să o ajute în eforturile ei disperate în Ténéré, ţinut pe cât de grandios pe atât de ostil”, se arată în document.

“Ca în fiecare săptămână, aşteptăm toţi iubitorii de film francez, joi, 22 martie, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună acest film de aventuri bazat pe romanul << Le dernier Vol de Lancaster >> , scris de Sylvain Estibal, romanul având la bază fapte întâmplate în viaţa reală legate de dispariţia aviatorului englez Bill Lancaster. Intrarea este liberă!”, transmit organizatorii evenimentului.