Studentii de la USV organizeaza o excursie tematica pentru studentii straini. Afla aici scopul si destinatia deplasarii


Intră acum și în grupul de

La initiativa conf. univ. dr. Carmen Chaşovschi de la Facultatea de Ştiinte Economice şi Administraţie Publică, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Baltic College din Germania, în perioada 24-29 martie 2012, va fi implementată cercetarea „Field Research and Study Trip for International Students” (Excursie tematică pentru studenţii străini), informează într-un comunicat de presă, Alina-Maria Moroşan, studentă în cadrul USV.

“Acest studiu doreşte să conştientizeze publicul cu privire la pierderea valorilor tradiţionale specifice zonei Bucovina. Studenţii străini şi-au stârnit interesul pentru cultura şi tradiţiile bucovinene în urma derulării proiectului << Salvează Satul Bucovinean. Adoptă o casa! >> în care studenţii români s-au implicat de la sfârşitul anului trecut”, se arată în document.

Potrivit aceleiaşi surse, timp de o săptămână studenţi străini se vor afla în Bucovina, aici unde, alături de studenţii români, vor avea ocazia să viziteze obiectivele turistice ale zonei, iar la finalul excursiei vor întocmi o serie de cercetari. “Studenţii străini şi români vor încerca să abordeze o nouă viziune în privinţa promovării Bucovinei ca destinaţie turistică. Aceste cercetări doresc să evidenţieze pierderea valorilor autohtone. La sfârşitul perioadei de cercetare, în data de 30 martie 2012 va avea loc un simpozion internaţional unde vor fi expuse subiectele cercetării. Este de apreciat efortul studenţilor străini pentru interesul manifestat pentru turismul românesc, dar mai ales pentru faptul că au reuşit să strângă fonduri pentru a vizita regiunea destinată cercetarii”, transmite Alina-Maria Moroşan în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de