Copiii de la Gradinita “ABC” au marcat “Ziua Mondiala a Apei”, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Copiii înscrişi la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 “ABC” din Suceava au dat joi, o lecţie comunităţii sucevene în ceea ce priveşte protejarea resurselor naturale de apă, participând cu desene în expoziţia intitulată “Apa înseamnă Viaţă”, găzduită de Muzeul de Istorie din Suceava.

Manifestarea a avut loc la iniţiativa Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” Suceava, în parteneriat cu Asociaţia pentru Geografie Aplicată GEOCONCEPT şi Muzeul de Istorie al Bucovinei, cuprinzând o serie întreagă de evenimente menite să marcheze „Ziua Mondială a Apei”.

Întâlnirea de la muzeu a avut ca scop aducerea în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevarata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. În susţinerea acestui subiect au vorbit – Aurel Perşoiu, profesor în cadrul Departamentului de Geografie al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, alături de Doina Mihăilă, chimist în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava.

Copiii de la Grădiniţa Nr. 7 “ABC”, sub îndrumarea educatoarei Măriuţa Logigan au expus 23 de desene cu titlul „Apa înseamnă Viaţă”, iar elevii de la Şcoala Generală Nr. 8 din Miroslava, judeţul Iaşi, prin cele 15 eseuri pe care le-au pregătit au arătat care este importanţa apei şi cum putem face să protejăm această resursă. De asemenea, studenţii din cadrul Facultăţii de Geografie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au pregătit prezentări cu tot felul de informaţii importante pentru a marca această zi.

Precizăm că în timpul desfăşurării manifestărilor, fiecare expozant din cadrul grădiniţei sucevene a fost răsplătit cu premii – cărţi colorate şi diplome.

Aniversarea „Zilei Mondiale a Apei” s-a desfăşurat la Suceava în cadrul acţiunilor de implementare a proiectului pe programul Grundtvig „SEAL – Sustainable Educational Approaches to Landscape”, implementat în perioada iunie 2010 – iunie 2012 de către Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” Suceava. Proiectul are ca scop principal acordarea de suport pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale, despre cum să pună în valoare peisajele în vederea valorificării patrimoniului natural şi cultural.


Intră acum și în grupul de