Concursul National de creativitate în domeniul software “Linfo@SV” ia startul la Colegiul de Informatica din Suceava. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava va găzdui în perioada 4-6 aprilie 2012 cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional ”Linfo@Sv”, informează într-un comunicat de presă, directorul colegiului sucevean, prof. Virginel Iordache.

„An de an, prin participarea la concursurile şcolare naţionale şi rezultatele remarcabile obţinute în competiţiile internaţionale, elevii din România au dovedit că sunt capabili de performanţe deosebite. Principalul instrument de selecţie, antrenare şi promovare a valorilor este competiţia. În acest context, ca în fiecare an, preocupat de depistarea şi promovarea valorilor autentice, Colegiul Naţional de Informatică << Spiru Haret >> va găzdui Concursul de creativitate în domeniul software – << Linfo@SV >> , aflat la cea de-a IX-a ediţie. În aceşti ani, concursul a reuşit să devină mai mult decât o tradiţie în peisajul competiţional al învăţământului de informatică din România, a devenit un punct de referinţă. Prestigiul acestui concurs are la bază atât calitatea şi nivelul ridicat al problemelor propuse, cât şi elevii premiaţi care sunt astăzi specialişti în domeniul soft la diferite instituţii de prestigiu din întreaga lume”, a ţinut să evidenţieze prof. Virginel Iordache.

Potrivit acestuia, concursul se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât şi elevilor de liceu, desfăşurându-se pe următoarele secţiuni: Învăţămant primar – elevii claselor a III-a şi a IV-a; Concurs de desene pe calculator cu tema “Lumea poveştilor”. În timpul concursului elevii vor realiza un desen pe calculator sau o prezentare PowerPoint a uneia dintre următoarele poveşti, la alegere: “Păcală în satul lui”, de Ioan Slavici, “Mica sirenă”, de Hans Christian Andersen, “Harap Alb”, de Ion Creangă; Învăţământ gimnazial – elevii claselor a VIII – a; Concurs de informatică şi logică-matematică “InfoSmart”. Concursul constă într-un test grilă alcătuit din probleme de logică şi de matematică cu grade diferite de dificultate. Concursul se va desfăşura în data de 4 aprilie 2012, astfel: ora 09.00 – Secţiunea „InfoSmart”, ora 11.00 – Secţiunea „Îmi plac poveştile”. Învăţământ liceal – clasele a-IX-a şi a-XII-a – soft educaţional, pagini WEB, soft utilitar, jocuri şi multimedia: postere şi filme cu tema “Solidaritatea între generaţii”.

Competiţia şcolară se va desfăşura pe parcursul zilei de joi, 5 aprilie 2012, începând cu ora 09.00, iar premierea va avea loc vineri, 6 aprilie, de la ora 09.00, în aula Colegiului, mai precizează directorul instituţiei de învăţământ.


Intră acum și în grupul de