Peste 500 de imbolnaviri cu rubeola in scolile din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Numărul îmbolnăvirilor cu rubeolă a crescut în cadrul unităţilor şcolare din judeţul Suceava, de la 497 de cazuri înregistrate săptămâna trecută, la 529, înregistrate săptămâna aceasta, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Potrivit acestora, până în momentul de faţă au fost înregistrate 529 de cazuri în 46 de colectivităţi şcolare din tot judeţul. “Din acest total, 495 de persoane nu erau imunizate împotriva bolii (93.5%). Primul caz a fost înregistrat în data de 17 ianuarie 2012, urmând o creştere progresivă a numărului de îmbolnăviri. În luna ianuarie au fost depistate 4 cazuri, în februarie 43 de cazuri, în martie 335 de cazuri, iar restul în luna aprilie. Din cele 529 de cazuri, 302 sunt persoane de sex masculin. Pacienţii au vârste cuprinse între 3 luni şi 27 de ani”, se arată în document.

“78 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate cu laboratorul, restul fiind diagnosticate clinic şi epidemiologic. Costul testelor, suportate de DSP Suceava sunt până în prezent de peste 10.000 lei”, precizează reprezentanţii DSP Suceava în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de