Cristi Bleortu, directorul CAS Suceava: „De la 1 iulie, toate farmaciile vor fi obligate sa aiba posibilitatea tehnica de a putea prelua si retetele electronice”


Intră acum și în grupul de

Având în vedere precizările transmise de Casa Naţională de Asigurari de Sănătate, noua modalitate de prescriere a reţetelor medicale, respectiv prescrierea electronică va fi implementată începând cu data de 1 iulie 2012, informează într-un comunicat de presă, ec. Victor Cristi Bleorţu, preşedinte director general al Casei de Asigurări de Sănătatea Suceava.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul anului în curs, va fi o perioadă de acomodare cu noua formă de prescriere, timp în care prescrierea ,,clasică”, pe formular tipizat, va coexista cu cea electronică. Mai precis, dacă medicul prescriptor este conectat la Internet, atunci va avea posibilitatea să prescrie electronic iar, dacă din varii motive, în acel moment nu are conexiune de internet în cabinet sau face prescrierea la domiciliul pacientului, atunci va folosi formularul clasic, pe formular tipizat, respectând legislaţia în vigoare privind modul de prescriere.

„De la 1 iulie 2012, toate farmaciile vor fi obligate să aibă posibilitatea tehnică de a putea prelua şi reţetele electronice.

Începând cu data de 1 ianuarie 2013 se va renunţa la prescrierea << clasică >> pe hârtie şi se va trece la prescrierea electronică << online >> şi << offline >> (cu printare efectuată pe hârtie obişnuită de către medicul prescriptor)”, mai explică preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătatea Suceava, în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de