Elevii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Suceava s-au intors cu premii de la etapa regionala a Concursului de fotbal unificat, de la Iasi


Intră acum și în grupul de

Elevii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava au obţinut un loc II şi două locuri III la etapa regională a Concursului de fotbal unificat, desfăşurată la finele lunii mai, la Iaşi.

Competiţia de fotbal unificat s-a desfăşurat în colaborare cu Special Olympics, sub egida UEFA, etapa judeţeană a concursului având loc în data de 11 mai 2012, în incinta CSEI Suceava. “În competiţie au fost angrenaţi 18 elevi ai şcolii noastre, care au intrat în concurs la cele două categorii de vârstă – 12-15 ani, respectiv 16-21 ani. În urma etapei judeţene desfăşurate la Centrul de la Burdujeni, ne-am calificat pentru etapa regională care s-a desfăşurat la Iaşi, în data de 30 mai 2012”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Marinela Şveduneac, unul dintre profesorii antrenori.

Potrivit acesteia, în cadrul strategiei naţionale de acţiune comunitară, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava are un parteneriat cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” şi cu Şcoala cu Clasele I-VIII Nr.9 “Ion Creangă” Suceava.

“Fiecare din cele trei echipe a fost formată din câte trei elevi de la şcoala noastră, alături de cinci elevi, parteneri de la celelalte şcoli sucevene amintite. Fotbalul unificat presupune ca în teren, în permanenţă, să fie patru elevi de la ciclul de învăţământ special şi trei elevi de la învăţământul normal. Aceştia au concurat cu elevi de la unităţi şcolare din alte patru judeţe ale ţării (Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui)”, a spus Cătălin Morar, celălalt profesor antrenor.

El a subliniat faptul că elevii de la CSEI Suceava au primit cu entuziasm participarea şi că s-au descurcat foarte bine. “Ne-am întors cu un loc II şi două locuri III. La final, copiii au fost răsplătiţi cu diplome, tricouri şi mingi. Este al patrulea an când participăm la acest concurs unificat”, a mai menţionat cadrul didactic.


Intră acum și în grupul de