Inca 11 cazuri de meningita, depistate la Suceava, in doar 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Incă 10 cazuri de îmbolnăvire cu meningită acută virală au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în cadrul focarului depistat în unităţile şcolare din judeţul Suceava, iar unul a fost depistat în afara acestor unităţi, în localitatea Plopeni, informează reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit acestora, au fost diagnosticate trei cazuri noi la Şc. Gen. Nr.11 din Suceava, două la Gradinita Nr. 9 “Prichindel” din Suceava şi câte unul la următoarele unităţi şcolare: Şc. Gen. Nr. 4 din Suceava, Sc. Gen. Doroteia, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, Şc. Gen. Adâncata şi Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.

Numărul total al îmbolnăvirilor cu meningită a ajus la nivelul judeţului Suceava la 61.

Tinând cont de evoluţia focarului de meningită acută virală, boală cu sezonalitate primavară-toamnă când temperaturile ridicate favorizează transmiterea şi proliferarea enteroviruşilor, specialiştii DSP Suceava recomandă o atenţie deosebită pentru respectarea igienei personale şi de grup, consumul de apă din surse autorizate, spălarea fructelor şi legumelor şi evitarea scăldatului în locuri neamenajate.


Intră acum și în grupul de