Focarul de meningita de la Suceava a bagat in spital 43 de persoane. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Focarul de meningită acută virală de la Suceava depistat încă de la începutul lunii iunie şi răspândit în 25 de unităţi şcolare din judeţ, a băgat în spital un număr de 43 de oameni, până vineri, 22 iunie, fiind externaţi 23 dintre aceştia.

Potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, 40 de spitalizări s-au înregistrat în rândul elevilor proveniţi de la cele 25 de unităţi şcolare, celelalte 3 cazuri fiind diagnosticate în afara şcolilor.

Vineri, 22 iunie 2012, focarul de meningită totalizează 66 de cazuri, comparativ cu ziua de joi, când totaliza 62 de cazuri.

Tinând cont de evoluţia focarului de meningită acută virală, boală cu sezonalitate primavară-toamnă când temperaturile ridicate favorizează transmiterea şi proliferarea enteroviruşilor, specialiştii DSP Suceava recomandă o atenţie deosebită pentru respectarea igienei personale şi de grup, consumul de apă din surse autorizate, spălarea fructelor şi legumelor şi evitarea scăldatului în locuri neamenajate.


Intră acum și în grupul de