Silvia Boliacu a fost numita consilier pe probleme economice al presedintelui CJ Suceava, Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Fosta șefă a Departamentului economic din Primăria Rădăuți, in perioada când primar era Mihai Frunză, dna Silvia Boliacu a fost numită consilier pe probleme economice a președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.
Silvia Boliacu s-a instalat deja la parterul Palatului Administrativ al Sucevei, ocupând biroul in care a activat ca vicepreședinte al CJ, liberal-democratul Daniel Constantin Cadariu.

Boliacu a ocupat si functia de director coordonator adjunct pentru activitatea de administrare a veniturilor statului din cadrul Directiei Generale a Finanțelor Publice Suceava, pentru o perioadă scurtă de timp, când, după plecarea PSD de la guvernare in 2009, a avut parte de un scandal care e tinut capul de afiș al presei locale, oponentul său de atunci fiind directorul general al DGFP, Petrică Ropotă. Acesta a transferat-o pe adjuncta sa la Fălticeni, și, pentru a nu mai avea parte de prezenta ei in instituție, a interzis jandarmilor care asigură ordinea și paza la intrarea in DGFP, să o mai primească.

„Directoarea Silvia Boliacu are mai multe probleme. În primul rând nu respectă planul de pază al Jandarmeriei, regulamentele de ordine interioară şi lipseşte de la locul de muncă unde a fost repartizată. Un alt aspect grav este acela că a venit la serviciu în timp ce se afla în concediu de odihnă pentru a semna în mod preferenţial o returnare de TVA, iar pentru ca totul să pară legal a încercat să falsifice un număr de înregistrare de la secretariat. Există o reclamaţie depusă împotriva ei la Ministerul de Finanţe, iar Comisia de Disciplină trebuie să ia în discuţie aceste abateri repetate de la disciplină”, a precizat Petrică Ropotă, într-unul din ziarele locale.

De cealaltă parte, dna Boliacu a explicat in același ziar că ”am fost în fiecare zi la serviciu, am scris şi în condică, deşi ca director adjunct nu am muncă normată. Am detaşat două salariate competente, din subordinea mea, la Fălticeni, am întocmit un raport cu situaţia de acolo şi am venit să-l înregistrez la Direcţie. La intrare mi s-a cerut legitimaţia. Am arătat ordinul de repunere în funcţie şi buletinul, dar jandarmul mi-a spus că directorul coordonator mi-a interzis accesul pe motiv că sunt detaşată la Fălticeni şi cei detaşaţi nu au voie să stea nici un minut în instituţie”.

Dna Boliacu a mai spus la acea vreme că este decisă să îi facă lui Ropotă plângere penală pentru abuz in serviciu.

De altfel, dna Boliacu a fost prezenta în presă și cu cîteva replici la adresa actualului primar de Rădăuți, Aurel Olărean, fost deputat PDL.


Intră acum și în grupul de