A crescut numarul de cursuri de formare profesionala organizate de AJOFM Suceava. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Numărul şomerilor suceveni care s-au înscris şi au participat în luna iunie 2012 la cursurile de formare profesională susţinute prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a crescut de la 473 înscrişi până în luna mai, la 583 înscrişi până în luna iunie.

„Totodată, a crescut şi numărul cursurilor desfăşurate, de la 25 în luna mai, la 31 în luna iunie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Anca Cap Verde, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Suceava.

Potrivit acesteia, de la începutul anului numărul cursanţilor a crescut îmbucurător, numărând 473 de oameni până în luna mai, respectiv 583 până în luna iunie. În funcţie de nivelul de şcolarizare pe care îl au, dar şi de formarea profesională pe care o doresc, sucevenii optează pentru următoarele cursuri: bucătar, brutar, agent de pază şi ordine, lucrător în confecţii din piele, operator calculator, coafor, tâmplar, mecanic auto, ospătar, inspector resurse umane ş.a.

“Un număr mare al persoanelor care frecventează aceste cursuri sunt femei. Din totalul cursanţilor pe luna mai de 473 de persoane, 295 erau femei, iar din totalul de înscrişi pe luna iunie de 583, 370 erau femei. Deopotrivă, ne bucură faptul că în ultimii ani a crescut vizibil numărul tinerilor care urmează acest tip de cursuri, mare lor majoritate având sub 25 de ani, proveniţi de regulă din mediul rural”, a completat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Cap Verde a reamintit faptul că pentru începerea unui curs este necesară întocmirea unei grupe de minim 14, respectiv 28 de cursanţi.

La finele lunii iunie 2012, în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, figurau peste 11.000 de şomeri.


Intră acum și în grupul de