1500 de politisti si jandarmi asteapta la urne peste 570.000 de suceveni


Intră acum și în grupul de

Peste 1.500 de poliţişti şi jandarmi şi un număr de 30 de funcţionari cu statut special de la serviciile de paşapoarte şi înmatriculări vor asigura paza celor 538 de secţii de votare care se vor organiza în judeţul Suceava pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

Prefectul judetului, Florin Sinescu, a anunţat, joi, că la 262 secţii de votare va fi asigurată paza de către poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, la 97 secţii de jandarmi, la 29 secţii de votare jandarmi de la Şcoala de Jandarmi Fălticeni, la 40 secţii de votare vor fi poliţişti de frontieră şi la 110 secţii de votare angajaţi ai ISU Suceava.

Numărul secţiilor de votare din judeţ a rămas acelaşi ca la referendumului din 29 iulie cu diferenţa că au fost înfiinţate două secţii noi, la primăria comunei Hârtop şi alta la primăria comunei Vadu Moldovei, dar primăria comunei Râşca a renunţat la două secţii de votare.

Prefectul Florin Sinescu a menţionat că împreună cu ISU Suceava a solicitat localităţilor să ia măsuri de securitate la incendiu pentru construcţiile şi spaţiile unde vor fi amenajate secţiile de votare şi pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a instalaţiilor, mijloacelor sau aparatelor de încălzire a acestor spaţii.

În judeţul Suceava au fost delimitate un număr de zece colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi patru colegii pentru Senat.

La urne sunt aşteptaţi 575.959 de suceveni, dintr-un total al populaţiei de 730.098, dar până în 25 octombrie Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei va actualiza listele electorale şi le va distribui primarilor şi secretarilor localităţilor din judeţ.
„Suntem în plin proces de organizare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din luna decembrie. Ca şi la celelalte scrutine electorale care au avut loc în acest an, obiectivul nostru principal este organizarea de alegeri corecte. Instituţia Prefectului trebuie să fie garantul respectării legii şi să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de