135 de suceveni au beneficiat deja de „O sansa pentru viitor”


Intră acum și în grupul de

135 de suceveni, dintre care peste 50 de femei, au beneficiat deja de proiectul intitulat „O şansă pentru viitor”. Acesta este implementat de Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Rădăuţi – Suceava în parteneriat cu BNS, filiala Suceava.

aliodor nechiforIniţial, proiectul demarat la jumătatea anului trecut viza angajaţii din sistemul de telecomunicaţii, dar ulterior de beneficiile lui s-au bucurat şi salariaţii din alte structuri. Cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013) acesta are ca obiectiv, potrivit declaraţiilor oferite de preşedintele SLIT „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Aleodor Nichifor, „creşterea ocupabilităţii persoanelor din regiunea Nord-Est aflate în piaţa muncii, în vederea menţinerii acestora ocupate pentru o perioadă cât mai îndelungată prin integrarea în cursuri de formare profesională de tip calificare”.

Potrivit surselor citate toţi cei care au accesat proiectul au fost pregătiţi pentru meseria de agent comercial, fiind vorba deja de 135 de persoane. La conferinţa de prezentare a rezultatelor înregistrate până acum în cadrul proiectului au participat şi Angela Zarojanu (prezentă şi la deschiderea lui în calitate de subprefect), şeful IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr şi Dumitru Coca, reprezentant al Asociaţiei IMM-urilor sucevene. Cu toţii nu au avut decât cuvinte laudative la adresa proiectului şi necesitatea continuării unor astfel de cursuri de specializare profesională pentru adulţi şi cât mai posibil calificarea în activităţi de producţie.

Proiectul continuă până la mijlocul anului viitor.


Intră acum și în grupul de