Elevii Colegiului “Alexandru cel Bun” au adus Craciunul la Asezamantul „Sfantul Leontie” Radauti


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Actiune Colegiul "Alexandru cel Bun"E iarnă, în sfârşit. E ger şi e cumplit de greu de circulat. Se apropie cele mai frumoase sărbători ale anului, ale Crăciunului. Nu se mişcă nimic afară, totul e încremenit şi nemărginit de alb. Şi totuşi, într-un decor străjuit de bătrâneţea brazilor, câţiva elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi-au făcut curaj şi au pornit spre Ciumârna. Departe de drumul curăţat, într-o zonă parcă desprinsă din poveştile bunicilor, doi oameni speciali, preotul Ceredeev şi soţia acestuia au iniţiat şi ne-au implicat din nou în campania Voluntar de Crăciun, ediţia a II-a, în cadrul Asociaţiei PROIECT PRO EUROPA.

Scopul acestei deplasări a fost oferirea de cadouri de Crăciun pentru Aşezământul social de copii „Sfântul Leontie” de la Rădăuţi. Ei sunt cei pentru care un gest, oricât de mic, înseamnă mai mult decât pentru noi ceilalţi. E vorba despre 112 copii orfani sau din familii dezorganizate care sunt în grija bisericii şi a celor care doresc să le ofere momente de bucurie.

Actiune Colegiul "Alexandru cel Bun"Cei care au dorit să se implice de la Colegiul „Alexandru cel Bun” au fost foarte mulţi, însă problema transportului a fost cea care ne-a limitat puţin alegerea. Microbuzul a stat la dispoziţia noastră, iar doamna director Mihaela Ursaciuc a dispus fără întârziere, ca de fiecare dată, deplasarea vineri, 14 decembrie. Au participat elevi din clasele IX B, X A, X F, X H, XI B şi XI A. Pentru concursul de ornamente de Crăciun, elevii din clasa a IX-a B au dorit să dăruiască un simbol al ingeniozităţii şi creativităţii lor.

Am fost aşteptaţi cu o căruţă mare care s-a umplut de pachete şi ne-am deplasat la casa parohială unde părintele Ceredeev ne-a informat despre activităţile desfăşurate în cadrul Asociaţiei, despre importanţa activităţilor caritabile în general, despre posibilitatea câştigării unor premii la nivel naţional şi ne-am întors fiecare cu câte un simbol al Crăciunului. Este mare lucru să poţi să implici oameni diferiţi, din zone diferite, în tot ce poate să determine clipe de drag şi de umanitate unor copii nefericiţi, iar modul în care a fost privit actul nostru de caritate ne încurajează să facem mai mult pe viitor.

Actiune Colegiul "Alexandru cel Bun"Este de remarcat sufletul mare pe care elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” îl împart cu copiii de la Rădăuţi pentru al doilea an consecutiv, reacţia spontană şi implicarea totală a acestora în realizarea şi ambalarea pachetelor, care chiar sunt de la Moş Crăciun pentru cei care le primesc. Diriginţii claselor participante, prof. Floarea Nicoleta Sofian Boca, Daniel Rusu, Luminiţa Cîmpan Brînduşa, Adriana Alina Apetri şi Dorina Cicu, s-au ocupat de organizarea activităţii şi de finalizarea acesteia.

Pe lângă faptul că suntem foarte bine primiţi, că mulţumirile din partea unui om al bisericii ne aduc mai aproape de seninul religiozităţii interioare pe care unii dintre noi acolo îl simt cel mai bine, anul trecut elevii au beneficiat de certificate de voluntar, iar Colegiul „Alexandru cel Bun” a primit placheta „Voluntar de Crăciun”. Sunt destule motivaţiile care ne fac să dorim să bucurăm acei copii în fiecare an şi această fărâmă pe care o dăruim de Crăciun ne face mai buni, mai calzi, şi nu în ultimul rând mai împăcaţi.

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan

Prof. Adriana Alina Apetri

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de