Gata cu avertismentele! Termica Suceava trece la debransarea datornicilor


Intră acum și în grupul de

Societatea de termoficare Termica SA Suceava trece la debranşarea datornicilor, într-o primă fază fiind vizate două mari asociaţii de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei susţinută marţi dimineaţă de conducerea administraţiei publice locale cu preşedinţii asociaţiilor de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Chiar dacă în ultima perioadă, nivelul încasărilor a mai crescut faţă de lunile anterioare, tot se înregistrează o cifră mult prea mare a datoriilor către societatea de termoficare, ceea ce duce la imposibilitatea achiziţionării cărbunelui necesar funcţionării. De cealaltă parte, şefii asociaţiilor spun că nu au ce face, iar singura modalitate de constrângere a locatarilor să-şi achite cheltuielile este doar debranşarea.

calorifer

Încă de pe parcursul anului trecut, dar şi la începutul anotimpului rece, edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, a făcut numeroase apeluri către cetăţenii oraşului care înregistrează debite restante la plata întreţinerii să depună toate eforturile în vederea achitării acestora. Din păcate, rugăminţile municipalităţii nu şi-au găsit răspunsul aşteptat, iar datoriile sucevenilor către Termica au ajuns, pe parcursul lunii ianuarie, la suma de peste 21 milioane lei.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, în cadrul şedinţei de marţi, şi conducerea societăţii ACET SA, cea care asigură furnizarea apei potabile, a anunţat că analizează posibilitatea debranşării de la sistemul centralizat a asociaţiilor rău-platnice.


Intră acum și în grupul de