Peste 7.000 de elevi suceveni sunt asteptati sa sustina, luni, prima etapa de simulare pentru examenul de bacalaureat 2013


Intră acum și în grupul de

Peste 7.000 de elevi din judeţul Suceava sunt aşteptaţi luni, 18 februarie 2013, să participe la prima etapă a simulării pentru examenul de bacalaureat din 2013, cea la limba şi literatura română.

Reamintim că, în ideea de a-i ajuta pe elevii suceveni să obţină rezultate mai bune la examenul de bacalaureat din acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava organizează în cel de-al doilea semestru, două etape de simulare, a căror note vor fi trecute în catalog.

Potrivit adjunctului IŞJ Suceava, Gabriela Scutaru, prima etapă a simulării va avea loc în perioada 18-22 februarie 2013. „În cursul acelei săptămâni sunt programate trei zile de testare, 18, 20 şi 22,  la prima probă obligatorie pentru elevii din clasele a XII-a, la limba şi literatura română. În data de 20 februarie, elevii vor susţine testarea la matematică sau istorie, în funcţie de profil, iar în data de 22, va fi simulată proba E a examenului de bacalaureat, la una dintre discipline, în funcţie de specializările elevilor. La această probă vom lăsa elevii să aleagă disciplina la care vor susţine testarea. Încercăm să orientăm şi să consiliem elevii cu ajutorul profesorilor, în ideea de a fi capabili să îşi aleagă disciplina de examen pentru cea de-a treia probă”, declara Scutaru în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte cea de-a doua etapă de simulare pentru examenul de bacalaureat, aceasta se va desfăşura în intervalul 13-17 mai. Din nou, vor fi trei zile de simulare la limba şi literatura română, matematică/istorie, plus o disciplină la alegere.

“În urma primei evaluări, vom analiza rezultatele obţinute. Poate că va fi un semnal de alarmă şi pentru elevi, profesori, părinţi şi atunci mai lăsăm o perioadă de timp până la cea de-a doua simulare, în care elevii să îşi poată îmbunătăţi performanţa şi evident să urmărim dacă vom obţine un progres, ceea ce noi, evident, aşteptăm”, explica adjunctul IŞJ Suceava.

La examenul de bacalaureat din acest an sunt aşteptaţi 7.183 de elevi din clasele a XII şi a XIII-a, pe lângă absolvenţii promoţiilor anterioare.

Iniţiativa organizării a două simulări pentru examenul de bacalaureat aparţine IŞJ Suceava şi a fost gândită în ideea de a ajuta elevii să-şi aprecieze corect nivelul de cunoştinţe dobândite în cei patru ani de liceu, dar şi pentru a verifica dacă echipamentele (camerele video) instalate în fiecare clasă de examen funcţionează corect.


Intră acum și în grupul de