Suceava: S-au afisat primele rezultate la simularea examenului de bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Elevii de clasa a XII-a ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, au primit, luni rezultatele  testării la limba şi literatura română, din cadrul primei etape de simulare a bacalaureatului. Conducerea unităţii de învăţământ apreciază aceste prime rezultate ca fiind „bune” şi „foarte bune”.

colegiul de arte

„Am constatat că notele sunt bune şi foarte bune. Din cei 110 elevi de clasa a XII-a, doi au absentat. Avem în jur de patru elevi care nu au obţinut note de trecere. Rezultatele denotă munca copiilor, dar şi cea a cadrelor didactice ale colegiului nostru, care se ocupă de pregătirea suplimentară a copiilor. La examen au absentat doi copii despre care ştiu că au fost internaţi în spital săptămâna trecută, iar un singur elev a ales să dea simularea la economie în luna mai, susţinând că încă nu se simte pregătit să susţină examenul în luna februarie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Alexandra Bejinaru.

Potrivit acesteia, subiectele testării la limba şi literatura română au fost generoase, bine concepute şi bine dozate în cele trei ore de examen. Nu au existat situaţii neprevăzute, nici tentative de fraudă. Examenul a fost susţinut în patru săli de examen, toate dotate cu echipamente video.

„S-au obţinut note peste 9, dar şi multe note peste 8. Notele vor fi trecute în catalog prin rotunjire sub formă de notă curentă şi nu ca teză”, a explicat Bejinaru.

Ea a precizat că în zilele următoare, vor fi afişate rezultatele de la cea de-a doua probă a primei simulări a examenului de bacalaureat, cea la istorie, respectiv de la cea de-a treia probă, cea la alegere. „La ultima probă, cei mai mulţi elevi au ales ca disciplină de examen geografia, urmată de filosofie, logică şi argumentare, psihologie şi economie”, a spus directorul.

Reamintim că prima etapă a simulării examenului de bacalaureat a avut loc în perioada 18-22 februarie, urmând ca cea de-a doua etapă să se desfăşoare în perioada 13 şi 17 mai 2013.


Intră acum și în grupul de