Sindicalistii suceveni din Posta Romana s-au plans prefectului. Vezi ce nemultumiri au


Intră acum și în grupul de

Liderii Sindicatului Poşta Română Suceava i-au prezentat, joi, prefectului de Suceava, Florin Sinescu, nemulţumirile cu privire la propunerile de măsuri ale conducerii companiei de a echilibra bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013, prin reducerea cheltuielilor de personal şi nu prin stabilirea unor strategii clare de creştere a veniturilor mai ales cele cu impact imediat, care au dus la această stare tensionată în rândul salariaţilor pe care îi reprezintă.  Ei au menţionat că Oficiul Judeţean de Poştă Suceava este unul dintre cele mai mari din ţară cu un număr de aproximativ 860 salariaţi şi cu un salariu mediu de aproximativ 300 euro.

postasi protest

Liderii sindicali au arătat că resping ferm orice acţiune a conducerii companiei CN Poşta Română, îndreptată împotriva angajaţilor şi a drepturilor lor şi doresc asigurarea stabilităţii pentru salariaţii companiei. Ei au cerut identificarea şi implementarea de soluţii pentru consolidarea Poştei Române, bazate pe creşterea de venituri, pe diversificarea de servicii, pe adaptarea la cerinţele actuale ale beneficiarilor, respectarea contractului colectiv de muncă valabil la nivel de unitate şi a acordurilor semnate în baza acestui contract, informarea corectă a salariaţilor privind acţiunile de protest ale SLPR şi libertatea salariaţilor de a participa la miting în mod democratic fără a fi constrânşi de conducerea companiei.

Prefectul le-a spus sindicaliştilor suceveni că în acest moment, toate problemele prezentate punctual în cadrul întâlnirii sunt la nivel de discuţie cu sindicatele şi nu măsuri luate de conducerea companiei.  El le-a cerut acestora să-i prezinte chestiunile specifice judeţului şi că va interveni pentru corectarea acestora dacă este necesar.

Sindicaliştii s-au plâns că prin programul propus se închid oficii poştale necesare, cum este cel din cartierul sucevean Burdujeni. Sindicaliştii din Poşta Română Suceava au anunţat că au depus la Primăria Suceava o cerere pentru continuarea acţiunilor de pichetare a Prefecturii pe parcursul săptămânii viitoare.


Intră acum și în grupul de