Concursul pentru liceeni „Student pentru o zi” a ajuns la cea de-a VI-a editie, la USV

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează a VI-a ediţie a concursului pentru elevi intitulat Student pentru o zi, oferind liceenilor din Regiunea Nord-Est oportunitatea de a trăi o experienţă academică universitară totală, într-un context competitiv, informează într-un comunicat de presă, conf. univ. dr. Adina Colomeischi, purtător de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, manifestarea va avea loc sub forma unui concurs individual pentru elevii claselor a XII-a în zilele de 23, 30 martie şi 20 aprilie 2013, şi sub forma unui concurs pe echipe pentru elevii claselor a XI-a, în perioada 17 – 18 mai 2013.

student pentru 1 zi 2

Domeniile concursului individual pentru elevii claselor a XII-a sunt: Economie, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane (23 martie); Română, Engleză, Franceză  (30 martie); Informatică, Electronică-Automatizări, Biologie vegetală, Fizică (20 aprilie).

În comunicat se arată că premiile oferite constau în certificate de agrementare însoţite de scutirea taxelor de înscriere şi înmatriculare pentru concursul de admitere la programele de studii ale USV. De asemenea premiile I, II, III oferă elevilor, la alegere, abonamente pentru o lună la Bazinul de înot al USV, la Sala de forţă sau la manifestările culturale ce vor avea loc în Auditorium „Joseph Schmidt”. Toţi elevii participanţi, precum şi profesorii însoţitori, vor primi diplome de participare.

„Elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar şi să cunoască oferta educaţională a USV, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV”, arată purtătorul de cuvânt.

Înscrierile se pot face până la data de 17 martie 2013, prin e-mail sau fax la: Asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi”, Asist. univ. drd. Laura BLAJ, Telefon mobil: 0744612844, Fax: 0230-520080, E-mail: 1zi@usv.ro

Domeniile pentru clasa a XI-a sunt similare cu cele pentru clasa a XII-a, iar propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până în data de 6 aprilie 2013.

Mai multe detalii privind desfăşurarea acestei manifestări pot fi găsite pe website-ul http://www.1zi.usv.ro/

„Comunitatea academică din Universitatea „Ştefan cel Mare” este deschisă spre a oferi experienţe de învăţare autentice studenţeşti tuturor liceenilor interesaţi de dezvoltarea lor şcolară şi profesională”, mai transmite Colomeischi în comunicatul de presă.

loading...