Prezenta de 95,74% la Suceava, la cea de-a doua proba a simularii examenului de Evaluare Nationala


Intră acum și în grupul de

Cea de-a doua probă a simulării Evaluarii Naţionale, cea la matematică, s-a bucurat de o prezenţă de 95,74 % din partea elevilor care în curând vor finaliza ciclul gimnazial.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, la nivelul judeţului Suceava, funcţionează 368 de clase a VIII-a, ce numără 7.675 de elevi. „În timpul testării, nu au fost înregistrate evenimente neplăcute. Supravegherea elevilor a fost asigurată de cadrele didactice ce au în mod normal ore de curs la clasele la care s-a organizat simularea, conform orarului unităţii şcolare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Hacman.

Reamintim că luni, 11 martie 2013, a avut loc prima simularare a evaluării naţionale, cea  la limba şi literatura română.

Testările s-au susţinut în condiţii identice celor de la examenul din vară, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen. Scopul acestui demers a fost realizarea unei diagnoze a stadiului de pregătire al elevilor.

După această ultimă evaluare, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute. Rezultatele vor fi analizate în cadrul consiliilor profesorale din şcoli şi vor fi prezentate părinţilor.

Pentru evaluarea naţională, calendarul prevede ca înscrierea şcolarilor să aibă loc în intervalul 17-19 iunie 2013.


Intră acum și în grupul de