Deputatul Alexandru Baisanu doreste mansardarea scolilor sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarul liberal Alexandru Băişanu, care este şi vicepreşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, îşi doreşte mărirea spaţiului educativ din şcolile sucevene pentru ca elevii să nu mai urmeze cursurile în două schimburi. În acest sens, el a propus conducerii administraţiei publice locale alocarea în buget a unor sume de bani în vederea mansardării clădirilor unităţilor de învăţământ.

 

Potrivit afirmaţiilor făcute de şeful liberalilor suceveni în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, astfel s-ar realiza spaţiile necesare pentru crearea de noi săli de cursuri în care elevii care învaţă de după-amiază să urmeze orele dimineaţa.

„Vreau să le spun tuturor celor care conduc învăţământul sucevean de la inspectorul general şi până la directorii unităţilor de învăţământ că şcolile din judeţul Suceava nu sunt precum Fabrica de tricotaje Zimbru, unde se lucrează pe mai multe schimburi pentru a avea o productivitate de chiloţei şi maieuaşe mai mare pentru export. A aduce copii cu vârste cuprinse între 10 – 14 ani să înveţe de la orele 12:00 şi până la 18:00 sau 20:00 seara este o inepţie care se poate vedea imediat în eficacitatea în ceea ce priveşte activitatea şcolară a elevului şi mai apoi a bolilor pe care acesta le poate căpăta din cauza stresului şi a regimului total anapoda”, a declarat Alexandru Băişanu.

 

Deputatul liberal a mai afirmat că mansardarea şcolilor este singura soluţie prin care se poate mări la ora actuală suprafaţa spaţiului educaţional pentru că pentru a realiza alte clădiri este foarte greu şi costisitor. Primele două unităţi de învăţământ pe care le are deja în vedere şeful liberalilor suceveni sunt Şcoala Generală Nr.8 din cartierul George Enescu şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”.


Intră acum și în grupul de