Coplata pentru servicii medicale intra in vigoare la 1 aprilie


Intră acum și în grupul de

Spital

Pacienţii vor plăti începând cu luna aprilie a acestui an o taxă cuprinsă cuprinsă între 5 şi 10 lei, reprezentând coplata pentru serviciile de spitalizare. Potrivit Realitatea.net, taxa va fi plătită o singură dată, la externarea din spital, indiferent de durata spitalizării, iar anumite categorii de pacienţi sunt excluse, printre care internările de urgenţă, toate internările pacienţilor cu boli cronice, a căror patologie necesită internări multiple, copiii până la 18 ani, gravidele şi lauzele, pensionarii care au pensii sub 740 de lei şi cei cu statut de persoane cu handicap, a declarat ministrul Sănătăţii.

Sursa citată arată că Nicolăescu a precizat că suma ce va fi achitată ca şi coplată va fi stabilită de fiecare spital, prin Consiliul de Administraţie, dar trebuie să se încadreze între 5 şi 10 lei.

Coplata a fost introdusă în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, document aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului.


Intră acum și în grupul de