Universitar sucevean, castigator al programului de burse pentru cercetatori straini al Ministerului Culturii si Patrimoniului National din Polonia

Olimpia MitricConf. univ. dr. Olimpia Mitric, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi Geografie din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut o bursă în Polonia în urma unei competiţii la care au participat un număr de 58 de candidaţi din 22 de ţări, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imaginea universităţii.

Potrivit acestuia, Centrul Cultural Internaţional din Cracovia, Polonia, a anunţat câştigătorii programului de burse pentru cercetători străini al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din Polonia – Thesaurus Poloniae 2013, un program lansat în anul 2009.

Programul se adresează nerezidenţilor în Polonia care efectuează cercetări ştiinţifice pe teme de cultură, istorie şi de patrimoniu multicultural al Republicii Polonia şi al Europei Centrale.

Programul încurajează participarea atât a cercetătorilor, care studiază aspectele practice ale administrării şi protecţiei patrimoniului cultural, cât şi a teoreticienilor, care abordează aspectele istorice, sociologice, etnografice şi antropologice. Comitetul de Selecţie este format din reprezentanţi ai Centrului Cultural Internaţional, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Universităţii Jagiellonian şi Universităţii de Economie din Cracovia.

„Din cele 58 de cereri depuse în cadrul concursului, Comitetul de Evaluare a selectat trei proiecte care urmează să primească fiecare câte o bursă de tip Senior şi patru proiecte în categoria Junior.

Remarcăm cu satisfacţie rezultatul remarcabil obţinut de doamna conferenţiar universitar dr. Olimpia MITRIC, care a obţinut una din cele trei burse de tip Senior pentru proiectul <<Historic Polish Inprints and Handwritings in Moldova>>. Printre câştigători se numără specialişti din Belgia, Canada, Italia, Lituania, Ucraina şi Ungaria”, mai arată Purici.

 

loading...