Curs romano-olandez de autism, unic in Romania, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Centrul Medical Pedagogic Olanda, Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică, www.cursuriautism.ro, vor demara împreună un curs româno-olandez unic în România dedicat copiilor cu AUTISM, al cărui prim modul va avea loc în data de 2 şi 3 aprilie 2013, de la orele 16.00, informează într-un comunicat de presă, psih. Constantin ALECSA, preşedintele asociaţiei menţionate.

Potrivit lui, această grupă de studiu începe acum şi pentru că în data de 2 aprilie se celebrează Ziua internaţională pentru conştientizarea autismului. La seminariile care vor avea loc la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, două zile pe lună, timp de 12 luni, se pot înscrie cadre didactice, psihologi, părinţi, studenţi.

Psihoterapeutul Tudor Mitasov vine astfel să umple un gol care există de prea mult timp, copiii cu autism din Suceava neputând fi educaţi până acum în baza unor cunoştinţe speciale. La curs vor exista demonstraţii practice cu copii şi prezentări video cu tehnici de lucru specifice consacrate în Olanda.

„Dacă instituţiile statului nu oferă servicii specializate pentru copilul cu autism, e cazul ca părinţii să îl parafrazeze pe J.F Kenedy şi să se întrebe nu ce poate face ţara pentru copilul lor, ci ceea ce pot face ei pentru propriul copil. Cursurile vin să pună la dispoziţie tehnicile practice ale intervenţiei în autism. Metodele aparţin şcolii olandeze de abordare a autismului şi determină o dezvoltare de neconceput pentru mulţi dintre părinţi la începutul intervenţiei. În cadrul terapiei, pacientul nu este considerat a fi copilul, ci el şi familia sa, pentru că de aceasta din urmă depinde dezvoltarea micuţului”, spune profesorul Mitasov.

Alecsa mai precizează că specializarea în intervenţia în autism va fi certificată de diploma eliberată de Ministerul Educaţiei.

 

 

 


Intră acum și în grupul de