Elevii suceveni s-au intors cu Premiul II si Mentiune, de la Olimpiada nationala de Biologie, de la Cluj


Intră acum și în grupul de

examenDoi din cei cinci elevi care au reprezentat Suceava, in perioada 31 martie-5 aprilie 2013, la Olimpiada nationala de Biologie gazduita la Cluj-Napoca, au obtinut un exemplar Premiu II si o Mentiune, informeaza intr-un comunicat de presa, seful Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Gheorghe Lazar.

Potrivit sursei citate, rezultatele foarte bune obţinute de acesti elevi au plasat învăţământul biologic sucevean între primele zece judeţe ale ţării.

Astfel, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Nicolae Andronic-Gorcea,  elev în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, care a fost distins cu Premiul al II-lea naţional. Elevul este pregătit de doamna profesor Ramona Morar.

Un rezultat remarcabil a obţinut şi Anca Diana Niculică, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, fiind distinsă cu Menţiune, obtinand al treilea punctaj la nivel naţional. Pregătirea elevei a fost coordonată de doamna profesor Carmencita Obreja.

In document se mai arata ca ceilalţi trei elevi care au reprezentat judeţul Suceava (Lavinia Isabela Ivan, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Diana Valentina Ciocan, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Ştefan Dascălu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava) au avut rezultate foarte bune, fiind plasaţi la finalul concursului în prima jumătate a clasamentului naţional.

Lotul județean a fost însoțit de doamna profesor Carmen Constantineanu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

 


Intră acum și în grupul de