Dezbateri la Suceava privind propunerile de revizuire a Constitutiei în cadrul Forumului Constitutional 2013


Intră acum și în grupul de

prefectura suceava

Asociaţia Pentru Suceava, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația, organizează la Suceava dezbaterea privind propunerile de revizuire a Constituției din cadrul Forumului Constituțional 2013. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Pentru Suceava, Delia Ariciuc, Parlamentul României a demarat procedurile de revizuire a Constituţiei României, proces ce se va desfăşura pe parcursul anului 2013 şi se va finaliza cu un referendum.

„Dezbaterile publice ale Forumului vor fi organizate pe trei axe: teritorială, tematică şi academică. Axa teritorială a Forumului Constituţional presupune organizarea de întâlniri la nivel local, județean și regional, urmărind organizarea a cel puțin unei dezbateri în fiecare județ din țară. Dezbaterea organizată la Suceava va avea loc miercuri, 17 aprilie 2013, începând cu orele 11.00, în sala Ciprian Porumbescu („Sala Neagră”) din incinta Consiliului Județean Suceava. La acest eveniment cu caracter consultativ vor participa reprezentanți din Suceava ai mediului academic, ai administrației publice, patronatelor, societății civile, ai asociațiilor profesionale și alții”, explică Delia Ariciuc, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Asociaţiei Pentru Suceava arată că Forumul Constituţional este cea mai importantă instanţă de dezbatere publică, învestită de Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României să deruleze acest proces. Potrivit Deliei Ariciuc, acesta va aborda la nivel naţional temele constituţionale într‐un cadru de dezbatere care să unifice şi să pună în valoare sfera competenţei în materie (dreptul constituţional sau ştiinţele sociale) cu sfera opiniilor şi opţiunilor civice şi individuale.

„Obiectivul principal al dezbaterii este formularea unor propuneri punctuale şi precis articulate de revizuire a Constituţiei României, prin trimitere directă la articolele existente sau prin elaborarea de noi articole. Propunerile de revizuire a Constituţiei formulate în cadrul dezbaterii vor fi incluse în Raportul sinteză al dezbaterilor și propunerilor înaintate în cadrul Forumului Constituțional, care va la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei”, mai arată Delia Ariciuc.


Intră acum și în grupul de