Noua elevi suceveni s-au intors cu premii de la etapa finala a Concursului National de Matematica Aplicata “Adolf Haimovici“ de la Iasi


Intră acum și în grupul de

medalieNouă elevi suceveni au reuşit performanţa de a se poziţiona în clasamentul general pe primele locuri, în urma participării la etapa finală a Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, desfăşurat în perioada 11-13 aprilie 2013, la Iaşi. Sucevenii s-au întors cu două medalii de bronz şi nouă menţiuni, informează într-un comunicat de presă, Marinela-Cristina Cimpoeşu, inspector de specialitate.

Potrivit sursei citate, au fost premiaţi elevii: Daniel Prelipcean (clasa a X-a), de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi – Medalie de bronz şi menţiune, Andrei Cebotaru (clasa a XII-a), de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava – Medalie de bronz şi mentiune. Au obţinut Menţiuni următorii elevi: Antonia Ioana Leuciuc (clasa a IX-a ), de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Larisa Ioana Paşnicu (clasa a X-a), de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Alexandru Big Silvestru (clasa a X-a), de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Ovidiu Petrică Tărnăuceanu (clasa a XI-a), de la Liceul Tehnologic Nr.1 Câmpulung Moldovenesc, Maria Anca Jitariu (clasa a XII-a), de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Tinhuţa Lăcrămioara Mihăilă (clasa a XII-a), de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava şi Florin Alexandru Nechifor (clas a XII-a), de la acelaşi colegiu.

În document se mai arată că etapa naţională a Concursului Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici“ s-a desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan”, Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Concursul, ajuns la cea dea XVI-a ediţie, s-a adresat elevilor de liceu, fiind împărţit pe patru secţiuni: filieră teoretică, profil real, specializarea ştiinţe ale naturii;filieră tehnologică, profil servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului;filieră tehnologică, profil tehnic;filieră teoretică, profil umanist, specializarea filologie (clasele a IX-a şi a X-a) şi specializarea ştiinţe sociale (clasele a XI-a şi a XII-a).

Concursul a fost susţinut de participanţi în amfiteatrele Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi“ Iaşi. „În urma etapei judeţene a concursului, care a avut loc în data de 9 martie 2013, în aceeaşi zi cu etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 18 elevi, de la prestigioase colegii şi licee din judeţul Suceava. Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat 640 de elevi din toate judeţele ţării, la unele secţiuni fiind înscrişi peste 60 de elevi”, a completat Marinela-Cristina Cimpoeşu.

 


Intră acum și în grupul de