Premii si Mentiuni pentru elevii suceveni care au participat la Concursul Interjudetean de Matematica “ISTETII D’ARBORE”


Intră acum și în grupul de

simulare la matematicaComunicat de presă

Peste 160 de elevi din 18 unități școlare ale județelor Suceava, Botoșani și Vaslui,însoțiți de mai mult de 40 cadre didactice și părinți, au participat sâmbătă, 27 aprilie 2013, la cea de-a V-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ISTEȚII DARBORE, adresat elevilor din clasele IV-VIII.

La deschiderea festivă, programată la ora 09.00, am fost onorați de participarea Inspectorului Şcolar General al IŞJ Suceava, profesorul de matematică Gheorghe Lazăr care, în cuvântul de deschidere, a urat succes elevilor participanți, felicitând elevii si profesorii care s-au implicat în organizarea acestui concurs. Au mai luat cuvântul la deschidere profesorul Petru Nicută, responsabilul Cercului profesorilor de matematică gimnaziu Radauți Nr.1, profesorul Vasile Pahomi, director al Școlii Gimnaziale ,,Luca Arbure”, Arbore și profesorul Gheorghe Leonte, organizatorul concursului.

Subiectele de concurs au fost rezolvate de elevi până la ora 11.30, după care elevii au fost serviți cu plăcinte și băuturi racoritoare, prin grija sponsorului principal al concursului,  familia Buliga Fănel şi Maria din Comuna Arbore.

Festivitatea de premiere a avut loc în aceeași zi, în jurul orei 16.00, când cei mai buni participanţi la concurs au fost premiați cu cărti, oferite de Editura Taida din Iași,  cu diplome și medalii, oferite de Mihaela și Bogdan Horodincă din Rădăuți, și frumoase sume de bani pentru ocupanții primelor patru locuri, oferite de familia Buliga, care a susținut financiar ultimele trei ediții ale concursului. Menționăm că elevii n-au plătit nicio taxă de participare la acest concurs.

Remarcăm prezenţa a doi medaliaţi cu argint la etapa națională a Olimpidei de Matematică din acest an,  elevii Horodincă Mihai, de la Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuți și Lungu Eduard, de la Liceul Tehnologic “Tomșa Vodă” din Solca, ce au confirmat încă o dată buna lor pregătire la matematică, obținând punctaj maxim la concurs.

La clasa a IVa, pe primul loc s-a clasat eleva Elena Ionela Schipor, de  la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Rădăuţi, pe locul doi, elevul Calin Semeniuc, de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi, iar pe locul trei,  Anca Copoiu, de la Şcoala Gimnazială “Petru Muşat” Siret.

La clasa a V-a, pe locul întâi s-a clasat elevul Tudor Leonte Bujdei, de la Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuți, pe locul al doilea elevul Andrei Cusiac, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Rădăuţi, iar pe locul trei elevii Teodor Bujorean, de la Şcoala Gimnazială Bosanci şi Teodor Gherasim, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Rădăuţi.

La  clasa a VI-a pe locul întâi, cu punctaj maxim, s-au clasat elevii Mihai Horodincă, de la Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuți şi Eduard Lungu, de la Liceul Tehnologic “Tomșa Vodă” Solca. Locul al doilea a fost ocupat de Giorgiana Covaliu, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Gura Humorului şi locul al treilea de Filip Cardasim de la aceeaşi şcoală.

La clasa a VII-a pe locul întâi s-a clasat elevul Emanuel Buliga, de la Școala Gimnazială ,,Luca Arbure”, pe locul doi Cosmin Avram, de la Școala Gimnazială ,,Luca Arbure”,  iar pe locul trei elevele Diana Buliga, de la Școala Gimnazială ,,Luca Arbure” şi Magda Cojocaru, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Rădăuţi.

La clasa a VIII-a premiul întâi a plecat la Vaslui, fiind cucerit de eleva Bianca Iftime, de la Școala Gimnazială Nr.6 Vaslui, premiul al doilea l-a câstigat eleva Giorgiana Ciobîcă,  de la Școala Gimnazială ,,Luca Arbure”, iar premiul al treilea a fost câştigat de elevul Alexandru Colţuneac, de la Liceul Tehnologic “Tomșa Vodă” Solca.

Astfel, în judeţul Suceava au rămas cinci premii întâi, cinci premii doi, şapte premii trei şi 38 de menţiuni. Vasluiul a câştigat un loc întâi şi o menţiune, iar Botoşaniul o menţiune.

Problemele, baremele şi clasamentul final al concursului pot fi consultate pe www.istetii.ro.

În organizarea şi desfăşurarea concursului ne-am bucurat de îndrumarea competentă a preşedintelui de concurs, prof. Marinela Cristina Cimpoeşu , inspector de specialitate pentru disciplina Matematică, profesor Dumitru Ioan Puiu, inspector şcolar pentru învăţământul primar şi profesor Petru Nicuţă, responsabilul Cercului profesorilor de matematică gimnaziu Radauți Nr.1.

Prof. Gheorghe Leonte, Școala Gimnazială ,,Luca Arbure”


Intră acum și în grupul de