Gesturi nobile pentru oameni de onoare


Intră acum și în grupul de

În preajma sărbătorilor, conducerea IPJ Suceava a premiat doi oameni care prin gesturile şi acţiunile lor îşi merită locul de cinste în comunitatea suceveană.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, prima persoană este o doamnă din municipiul Suceava care a dat dovadă de spirit civic şi a apelat fără ezitare SNAU 112, sesizând faptul că o persoană încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din cartierul Burdujeni. „Deşi era o oră târzie şi familia femeii nu deţine un autoturism, aceasta a considerat necesar să sesizeze prezenţa şi gesturile nejustificate ale unei persoane în zonă, conştientizând faptul că, într-o altă situaţie, ea sau un membru al familiei s-ar putea afla într-o situaţie de risc victimal.

colman 1

Urmare a sesizării la faţa locului s-a deplasat o patrulă care a sesizat că în apropierea unui autoturism proprietatea lui  C.Vasile, de  33 ani, din municipiul Suceava, se află o persoană de sex masculin, care la apariţia echipajului de poliţie a fugit de la locul faptei. Fiind examinat sumar autoturismul, s-a constatat că de la fiecare roată a autoturismului lipseau câte patru prezoane, roţile fiind ţinute de un singur prezon.

 Ulterior, în urma activităţilor investigative desfăşurate şi a datelor oferite de cea care a sesizat infracţiunea, a fost identificat suspectul de comiterea tentativei de furt precum şi a altor furturi cu mod de operare asemănător, respectiv T.Nicuşor, de 21 ani,  din comuna Răchiţi, judeţul  Botoşani”, arată sursa citată.

 În cel de-al doilea caz aflat în atenţia conducerii IPJ Suceava, poliţiştii au marcat memoria unui coleg care s-a dedicat muncii de poliţie, o muncă nobilă ce implică şi un consum fizic şi emoţional deosebit.

colman 2

„În data de 30 aprilie 2013, şeful IPJ Suceava a oferit soţiei şi celor doi copii minori ai celui care a fost colegul nostru – inspector de poliţie Sofian Mihai, diplome de onoare, cadouri, rechizite şi articole sportive. Toate, împreună cu un cuvânt de încurajare şi un îndemn de a păstra vie memoria unui om care, în data de 17 decembrie 2013 a decedat în timpul serviciului”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de