Un tanar cercetat pentru ca ar fi furat bani din casa unei femei, sustine ca a fost agresat de politisti

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a dispus verificări, după ce un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna suceveană Şcheia, cercetat pentru furt din locuinţă, susţine că a fost agresat de poliţişti.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, o femeie în vârstă de 79 de ani din comuna Şcheia, a sesizat, marţi după amiaza, că un localnic, în vârstă de 19 ani, i-ar fi furat 90 de lei. O patrulă mixtă, formată din poliţist şi jandarm a verificat cele sesizate şi a constatat că, în cursul zilei de marţi femeia a ieşit din locuinţă, a încuiat uşa cu cheia pe care a pus-o apoi într-un cui, pe cerdac.

După ce a pus cheia în cui, femeia l-a văzut pe tânăr, care stătea pe dealul din faţa casei cu oile pe care le are în îngrijire şi se facea că vorbeşte la telefon, dar nu a dat importanţă acestui lucru şi a mers în laterala casei unde avea treabă.

După jumătate de oră, când a dorit să intre în casă, femeia a observat că uşa casei este întredeschisă şi cheia se afla în interiorul yalei, iar când a intrat în cameră a observat că-i lipsesc 90 lei.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul, în timp ce stătea pe deal, a observat unde femeia a pus cheia, iar în momentul în care ea a plecat, a sărit gardul şi a intrat în curte, a luat cheia, a descuiat uşa şi a intrat în cameră de unde a furat cei 90 de lei, el fiind cercetat pentru furt calificat. Ulterior, tânărul a mers la o unitate medicală unde a susţinut că a fost agresat de poliţişti.

Sursa citată precizează că deşi tânărul nu a sesizat un abuz al poliţiştilor nici prin 112 şi nici în altă formă, comanda IPJ Suceava a dispus deja efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, urmând ca în cazul identificării unor abateri din partea poliţiştilor să se dispună măsuri în consecinţă.