Un tanar cercetat pentru ca ar fi furat bani din casa unei femei, sustine ca a fost agresat de politisti


Intră acum și în grupul de

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a dispus verificări, după ce un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna suceveană Şcheia, cercetat pentru furt din locuinţă, susţine că a fost agresat de poliţişti.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, o femeie în vârstă de 79 de ani din comuna Şcheia, a sesizat, marţi după amiaza, că un localnic, în vârstă de 19 ani, i-ar fi furat 90 de lei. O patrulă mixtă, formată din poliţist şi jandarm a verificat cele sesizate şi a constatat că, în cursul zilei de marţi femeia a ieşit din locuinţă, a încuiat uşa cu cheia pe care a pus-o apoi într-un cui, pe cerdac.

După ce a pus cheia în cui, femeia l-a văzut pe tânăr, care stătea pe dealul din faţa casei cu oile pe care le are în îngrijire şi se facea că vorbeşte la telefon, dar nu a dat importanţă acestui lucru şi a mers în laterala casei unde avea treabă.

După jumătate de oră, când a dorit să intre în casă, femeia a observat că uşa casei este întredeschisă şi cheia se afla în interiorul yalei, iar când a intrat în cameră a observat că-i lipsesc 90 lei.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul, în timp ce stătea pe deal, a observat unde femeia a pus cheia, iar în momentul în care ea a plecat, a sărit gardul şi a intrat în curte, a luat cheia, a descuiat uşa şi a intrat în cameră de unde a furat cei 90 de lei, el fiind cercetat pentru furt calificat. Ulterior, tânărul a mers la o unitate medicală unde a susţinut că a fost agresat de poliţişti.

Sursa citată precizează că deşi tânărul nu a sesizat un abuz al poliţiştilor nici prin 112 şi nici în altă formă, comanda IPJ Suceava a dispus deja efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, urmând ca în cazul identificării unor abateri din partea poliţiştilor să se dispună măsuri în consecinţă.


Intră acum și în grupul de