„Saptamana Nationala a Tineretului” a fost marcata la AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

cursuri AJOFMDirecţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Suceava, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava şi Fundaţia Ana, a organizat miercuri, 8 mai 2013, în sala de consiliu a AJOFM Suceava, acţiunea „Târgul de Joburi”, informează într-un comunicat de presă, Mirela Adomnicăi, director executiv în cadrul instituției sucevene.

Potrivit sursei citate, activitatea face parte din cadrul proiectului Ministerului Tineretului şi Sportului, intitulat Săptămâna Naţională a Tineretului. Scopul a fost acela de a le prezenta tinerilor participanţi oferta de locuri de muncă disponibile la nivelul judeţului Suceava şi în străinătate prin reţeaua EURES, beneficiind de informare şi consiliere cu privire la evoluţia ocupaţiilor pe piaţa locală a muncii şi în Europa.

În scopul creşterii gradului de informare a tinerilor, a abilităţilor de căutare a unui loc de muncă şi de prezentare la un interviu, în cadrul acţiunii s-a organizat si un seminar susţinut de reprezentanţi ai AJOFM Suceava, respectiv de Carmen Avram, consilier EURES si Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM Suceava. Astfel, participanţii au beneficiat de o prezentare a reţelei EURES, a Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană şi a avantajelor pe care le au cei care apelează la serviciile AJOFM Suceava.

„Viitorii absolvenţi de liceu s-au familiarizat cu tehnicile de redactare a unui CV, fiind informaţi în legătură cu posibilitatea de a accesa serviciile publice de ocupare gratuite, consiliere în redactarea CV-ului şi realizarea lui propriu-zisa în spaţiul special amenajat în holul instituţiei”, se arată în document.

Acţiunea este parte componentă a protocolului încheiat între DJST si AJOFM in scopul atingerii obiectivelor stabilite prin Planul naţional pentru stimularea ocupării tinerilor – 2013, precum şi o iniţiativă a AJOFM Suceava ce răspunde pachetului de măsuri privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, propus de Comisia Europeană.

 


Intră acum și în grupul de