Cinci elevi suceveni premiati, la Concursul National de Geografie „TERRA”


Intră acum și în grupul de

examenCinci elevi din judeţul Suceava au obţinut premii în urma participării la prima ediţie a Concursului şcolar Naţional de Geografie „TERRA”, destinat elevilor din clasele V-VII, informează într-un comunicat de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr.

Potrivit acestuia, judeţul Suceava a fost reprezentat la etapa naţională a Concursului şcolar Naţional de Geografie „TERRA”, de nouă elevi (câte trei la fiecare clasă), toţi reuşind să obţină punctaje de peste 90 puncte. Cinci dintre aceştia au obţinut punctaje de peste 95 puncte, fiind premiaţi. Este vorba despre elevii: Andrei Cristian Băncescu, de la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret (Premiul I-punctaj maxim de 100 puncte), Emilia Irina Boambă, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni (Premiul III), Ana Maria Solcan, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Voda” Câmpulung Moldovenesc (Premiul II),  Ana Maria Cotun, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” (Premiul III) şi Ioana Casandra Badale, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Voda” Câmpulung Moldovenesc (Menţiune).

“Regulamentul concursului a respectat metodologia olimpiadelor şcolare. Noutatea absolută a constat în modalitatea de desfăşurare a etapei naţionale. Aceasta a îmbinat cunoştinţele de geografie cu cele de TIC şi cu o componentă online. Concursul, la nivel naţional, s-a bucurat de o mare participare, reunind peste 8.000 de elevi la faza locală, aproximativ 4.700 de elevi la faza judeţeană şi 445 de elevi la faza naţională. Rezultatele obţinute au fost deosebit de bune, 177 de elevi primind premii şi menţiuni. Dintre aceştia, 43 de elevi au obţinut punctajul maxim (100 puncte)”, precizează Lazăr.


Intră acum și în grupul de