Directori si inspectori scolari din Turcia, intr-un schimb de experienta, la Suceava


Intră acum și în grupul de

image004Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava în parteneriat cu Departamentul pentru Educaţie din Aydin, Turcia coordonează proiectul finanţat de Comisia Europeană, Comenius Regio, prin Programul Life Long Learning, cu tema “Using New Technology creatively and correctly in Education at school/home/work”, informează într-un comunicat de presă, seful IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 13-19 mai 2013, partenerii turci, şase directori şi inspectori s-au aflat la Suceava în prima mobilitate de proiect (Mr. Emre Köksal KÜÇÜK , Mr. A. Tansel SARAYKÖYLÜOĞLU, Mr. Bünyamin ÖZTÜRK, Mr. İbrahim AKAR, Mr. Bahattin AKAYDIN, Mr. Hacı Ali ERTEKİN), activitate coordonată de inspectorul şcolar de specialitate prof. Lidia Acostoaie. Pe parcursul acestei săptămâni, partenerii turci s-au familiarizat cu oraşul Suceava, cu prezentarea sistemului românesc de învăţământ şi a  Inspectoratului Şcolar Suceava, au participat la lecţii deschise la Şcoala Gimnazială nr.10 şi la  Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, la dezbateri despre utilizarea corectă şi eficientă a instrumentelor IT, au vizitat partenerii locali şi prefectura Suceava, s-au stabilit paşii următori în proiect, s-au aplicat chestionare pentru evaluarea activităţilor şi s-au înmânat certificate de participare. Sâmbăta a fost dedicată unei excursii culturale în judeţul Suceava.

image007Acest proiect este destinat dezvoltării și îmbunătățirii competențelor TIC ale profesorilor, elevilor și ale familiilor lor prin implicarea în experiențe specifice, pregătire teoretică, cursuri practice, create în parteneriat de două instituții partenere – Directoratul de Educație Națională din Aydin, Turcia, și Inspectoratul Şcolar al Județului Suceava, Romania.

Proiectul are ca scop oferirea de unelte și materiale TIC profesorilor și elevilor lor pentru a face ca procesul de învățare/predare să fie mai creativ și mai atractiv pentru ambele părți și pentru a contribui la economisirea de hârtie, energie, muncă, timp și bani.

image008În document se mai arată că, rezultatul proiectului vizează încurajarea elevilor, profesorilor și a părinților să utilizeze corect și în cel mai bun mod tehnologia educaționala în cadrul învățării pe tot parcursul vieții. Este bine cunoscut faptul că tehnologia a devenit parte integrantă din viața noastră, și cu cât știm mai bine cum să o folosim și să beneficiem de pe urma ei, cu atât mai ușoară va deveni munca noastră. Printre activitățile din cadrul proiectului menționăm: dezbateri cu elevi și profesori despre securitatea pe internet, efectele pe care tehnologia le are asupra corpului uman, asupra creierului, a securitații și a dezvoltarii personale; seminarii, cursuri, lecții, mese rotunde, ateliere de lucru: „o zi fără telefon/smartphone/tabletă/computer/laptop; avantaje și dezavantaje; cursuri de pregatire susținute în ambele ţări de traineri pentru a pune la dispoziție profesorilor oportunitați de a învăţa noi programe de computer precum: Prezi, Photo Story, Course Lab, Mind Map, Story Making, Publisher, Scrybus, Corel Draw, Quark Express, pentru a-i ajuta să creeze unelte și materiale educaționale (reviste, ziare, flyere, hărți, alte documente); manual și curriculum suport pentru cursurile TIC, CD/DVD cu cele mai importante activități și organizarea unei conferințe finale.

image011Partenerii locali din Suceava sunt: Universitatea ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Casa Corpului Didactic ,,George Tofan” Suceava, Şcoala gimnazială nr. 10 Suceava şi Asociaţia Regională pentru Educaţie şi Dezvoltare Suceava.

Partenerii locali din Aydin sunt: Liceul vocațional religios AYDIN ANATOLIAN IMAM ORATOR, Universitatea ADNAN MENDERES (Facultatea de Educaţie),  Asociaţia educatorilor voluntari Aydin. Proiectul se desfășoară pe parcursul a doi ani, 2012-2014, în Aydin, Turcia și Suceava, Romania. Site proiectului: http://www.uteproject.com


Intră acum și în grupul de