47 de elevi de la CSEI Suceava au fost certificati profesional


Intră acum și în grupul de

Prelucrarea lemnului CSEI SuceavaUn număr de 47 de elevi instruiţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava au susţinut la mijlocul lunii mai 2013, examenul de certificare a competenţelor profesionale, după finalizarea stagiilor de pregătire practică, nivel 2.

Potrivit directorului adjunct pe învăţământ profesional şi tehnic, Florica Icuşcă, din cadrul instituţiei sucevene, aceasta este prima promoţie de liceu ciclu inferior care, în 2013, se finalizează cu stagiile de pregătire practică, desfăşurate pe parcursul a 24 de săptămâni, pe patru domenii de calificare: mecanică, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, fabricarea produselor din lemn, industrie textilă şi pielărie.

„La examen, din cei 50 de elevi care trebuiau să susţină examenul, trei au absentat – doi elevi de la Mecanică şi unul de la Fabricarea produselor din lemn. Toţi cei 47 de elevi care s-au prezentat la examen au fost certificaţi profesional şi pot fi angajaţi pe nivelul lor de calificare, iar momentan pot intra în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul CSEI Suceava, Camelia Darie.


Intră acum și în grupul de