In atentia bolnavilor de hepatita care necesita tratament cu interferon!


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presa

Pentru obţinerea tratamentului cu Interferon în hepatitele cronice virale B,C şi D, pacienţii trebuie să depună la CAS Suceava dosarele medicale originale întocmite de medicii specialisti, împreună cu o copie a acestuia, însoţite de o cerere datată şi dovada de asigurat. Toate datele sunt introduse într-un program informatic care poate fi accesat doar de responsabilul CAS Suceava şi de Comisia de experţi a CNAS, comisie care aprobă acordarea tratamentului cu Interferon în hepatitele cronice virale B,C şi D.

In lunia februarie a.c. pe lista de asteptare figurau un numar de 256 pacienti pentru obtinerea tratamentului cu Interferon in hepatitele virale B, C si D. De asemenea, in luna februarie se aflau deja in tratament 168 pacienti.

Incepand cu luna martie s-au transmis la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in vederea aprobarii, toate dosarele complete aflate pe lista de asteptare, precum si cele noi depuse de pacienti la CAS Suceava.

Ca urmare a transmiterii acestor dosare, in perioada martie-mai 2013 au intrat in tratament alti 68 de pacienti care au primit aprobare de la comisia de specialitate a CNAS (comisie care se intruneste sapatamanal), in luna iunie vor intra in tratament inca 19 pacienti, iar 172 dosare se afla la comisia CNAS in vederea analizarii si aprobarii.

 Un numar de 42 dosare nu au putut fi transmise comisiei CNAS deoarece nu sunt actualizate, cu toate ca pacientii au fost informati de angajatii CAS Suceava ca trebuie  sa-si reinnoiasca analizele medicale. Pe masura ce pacientii isi actualizeaza documentatia depusa, dosarele vor fi transmise la CNAS.

Mentionam ca zilnic se depun noi dosare pentru obtinerea tratamentului cu Interferon si ca facem toate demersurile necesare pentru a asigura acest tratament, astfel incat sa nu inregistram liste de asteptare in perioada urmatoare.


Intră acum și în grupul de