Campanie de informare in randul tinerilor de la Centrul de Plasament “Mihail si Gavril” Solca


Intră acum și în grupul de

IMG_0269Comunicat de presă

Incepand din data de 11 martie 2013, ziua de joi reprezinta ziua in care grupul de actiune din cadrul Campaniei “SOS Copilaria-Alege sa traiesti frumos!” organizeaza cate o intalnire pe tema educatiei sexuale, cu tinerii care beneficiaza de o masura de protectie si cu cei din centrele scolare de educatie incluziva, urmand a extinde intalnirile si in cadrul scolilor si liceelor din judetul Suceava.

La cea de-a cincea  intalnire din cadrul campaniei, desfasurata la Centrul de Plasament “Mihail si Gavril” Solca,  au participat 16 adolescenţi şi preadolescenţi cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, in majoritate fete, un instrunctor de educatie si coordonatorul centrului, profesorul Eugen Beseney.

In deschidere, coordonatorul campaniei le-a vorbit adolescenţilor şi tinerilor prezenţi la întâlnire despre campania , ”SOS Copilaria-Alege sa traiesti frumos!” şi despre obiectivele acesteia. Apoi, beneficiarii prezenţi la întâlnire au completat câte un chestionar privind informaţii legate de igienă, viaţă sexuală şi metode contraceptive.

IMG_0270După completarea chestionarelor, doamna Laura Stadler, inspector specialitate în cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Suceava, le-a captat atenţia adolescenţilor prezenţi la întâlnire prin expunerea câtorva cazuri reale de trafic de persoane, de modalităţi prin care tinerii pot ajunge victime ale unor astfel de situaţii şi cât de mult contează evitarea unui anturaj nepotrivit.

Un element inedit al întâlnirii l-a constituit participarea tuturor celor prezenţi la două jocuri terapeutice, energizante intitulate “pizza” şi “cutremurul”, pentru a revigora atmosfera.

De asemenea, doamna Silvia Stremciuc, asistent medical comunitar la Primăria Şerbăuţi a discutat cu adolescenţii şi tinerii despre contracepţie şi metode contraceptive, despre boli cu trasmitere sexuală. Cei prezenţi la întâlnire s-au implicat în discuţii, au pus întrebări prin intermediul unor bileţele anonime, întrebări ce au vizat chestiuni legate de implicaţiile unei sarcini nedorite la acestă vârstă, despre cum să-ţi alegi un prieten potrivit  şi despre capcanele începerii unei vieţi sexuale timpurii.

Punem la dispozitia tinerilor interesati, adresele de e-mail ale  campaniei: [email protected], sau [email protected]  unde acestia  pot  trimite intrebari sau pot solicita sprijin in rezolvarea diverselor probleme cu care se confrunta.

Dan Ionuţ Adomnitei, director executiv in cadrul DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de